dimarts, de desembre 23, 2008

Esferificació de Mango

Finalment després de 8 mesos ens hem decidit a posar fil a l'agulla pel que fa al Kit de l'esferificació inversa.


Hem fet una primera prova amb Mango i hem aconseguit un xof i caviar, un xof es la forma gran, com si fos un rovell d'ou i en diem xof perquè es l'onomatopeia quan "esclata" a la boca i a més el Manairó (1 estrella Michelin) li diu així, es clar que el seu es de pa amb tomàquet.... Intentarem fer d'altres coses però de moment es un gran inici.

La gracia de l'esferificació es que es crea una membrana totalment insípida de calci que un cop a la boca amb una mínima pressió es trenca i allibera el líquid de l'interior.

Les instruccions semblen complicades però no ho son, encara que el receptari es pobre, un cop agafat el truc de les proporcions, sembla que serà força fàcil. Les proves les hem fet amb mango, però es pot fer amb qualsevol cosa, i les grans avantatges respecte al kit basic es que aquest no depèn tant del pH i que pots esferificar alcohols... (aquesta serà la següent prova)

De moment us deixo les fotos de la primera prova, que us sembla???
















1 comentari:

Lo Vilot ha dit...

Hola Xavi

Fa dies que vull deixar un escrit i mai me'n recordo :-(

Be, que t'ha quedat de campionat, perfecte !! ets tot un artista.

Ara, si tinguessis un motlle petit, quadrat, faria el mateix efecte però amb daus. O estels, lletres, etc .. imaginació. Un pas més i guanyes al Ferran ;-)

Abraçades