dimecres, de febrer 07, 2007

Cata de Xocolata

Una temptació, així es pot definir el que vam fer ahir per la nit, vam anar a Cacao Sampaka, a Consell de Cent entre Balmes i Rambla Catalunya ( a ma dreta) i vam fer una cata de xocolata.

Primer de tot, el noi que portava la cata va fer una explicació sobre el procés de la xocalata , els diferents tipus de cacau i l'evolució d'aquest producte fins a convertir-se en el que coneixem com a xocolata. Sincerament aquest tros es va fer una mica pessat, era molt teòric, però va valer la pena.

La cata va començar amb xocolates bàsics Ecuador i Veneçuela, ambdos al 71% per tal de trobar les diferencies bàsiques entre els dos (ummmm jo us recomano Veneçuela, però això és questió de gustos), el segon pas va ser introduir Xocalata amb llet i pebre rosa, i finalment xocolata blanca amb canella de Ceylan.

Un cop superat la part dels bàsics, vam entrar al nucli de la cata (que era de Cacaus i espècies), on vam probar 5 bombons: Axicoria, Gengibre i llimona, Vainilla, Clau i canyella i nou moscada i el cinque que no el puc recordar. Finalment vam provar xocalata liquid fred amb safrà i taronja (no es notava la taronja) i l'ultim xocolata a la tassa Asteca amb xile (una experiencia).

Tot això regat amb aigua i un vi molt interessant, un Moscato Asti, amb un especial gust a raïm, molt recomanable.

El preu de la cata és de 20 € i en fan una per estació de l'any.

Més informació a http://www.cacaosampaka.com/