dimecres, de febrer 13, 2008

Fent negoci aprofitant les fires

Ara ja se quin hotel no recomanaré als companys d'empresa quan vinguin a BCN.....


Llegeixo al Periodico.cat:

Un hotel sextuplica els preus i demana 700 euros per una nit

1. • El Zenit Borrell diu que l'augment només s'aplica a la fira de la telefonia
2. • La tarifa, 590 euros superior als 110 de mitjana d'un laborable, no inclou l'esmorzar

Un reporter d’aquest diari va pagar ahir 700 euros per aquesta habitació en un hotel del carrer del Comte Borrell.

EDWIN WINKELS
BARCELONA

El preu habitual un dia laborable d'una habitació doble a l'Hotel Zenit Borrell de Barcelona és de 110 euros, IVA inclòs. No està malament per a un quatre estrelles a l'Eixample. Ahir, va ser un dels escassíssims hotels a la ciutat al qual li quedava una habitació lliure. Un redactor d'EL PERIÓDICO, fent-se passar per un dels 60.000 visitants del Mobile World Congress, la va reservar per telèfon: "Val 700 euros", va dir el recepcionista. "I ha de venir aviat, perquè és l'última que ens queda". O sigui, 590 euros per sobre del preu normal. Amb, a més, una altra exigència no habitual: "Haurà de pagar la factura quan arribi".
Malgrat l'intent del Gremi d'Hotels i de Turisme de Barcelona de contenir aquestes pujades escandaloses en aquestes dates per no posar en perill congressos futurs, molts establiments segueixen aprofitant-se de la necessitat dels congressistes de trobar un lloc on dormir. I no són hotels de fama dubtosa, sinó com aquest establiment modern de la cadena Zenit, que disposa de 21 hotels a tot Espanya.

PREU DEL MERCAT
"És el preu del mercat", va justificar la directora del Zenit Borrell, Nuria Guía, per aquests 700 euros quan el redactor es va identificar després d'abonar, a desgrat, la factura de vertigen. "Les altres habitacions costaven menys, però al ser l'última se li posa aquest preu. I mirin per internet, no som els únics que ho fem", va afegir.
A internet, els preus fluctuaven ahir com a la borsa. El més car era el Gran Marina, cinc estrelles de gran luxe, al qual li quedava una habitació per 1.016 euros. El Petit Palace Museum, de quatre estrelles, en demanava 963. Altres anaven baixant preus segons avançava el dia. Fins i tot el mateix Zenit Borrell, després de cobrar els 700 euros per "l'última habitació", n'oferia una altra a les vuit del vespre, aquesta vegada per 280 euros.
¿I què es pot esperar per 654,21 euros més 45,79 d'IVA? ¿Un servei especial, més comoditat? El recepcionista, per telèfon, en anglès, havia promès almenys alguna cosa bona: "¿Vol un llit king size?". Evidentment que sí, un llit de mida monàrquica. "I li donaré una habitació bonica". En realitat, l'habitació 104 va resultar ser com les altres. Petita, sis metres de llarg per tres i mig d'ample. I res de king size, sinó dos llits individuals. Televisió, minibar i assecador de cabells. I vistes al carrer de Borrell.

NO A CONSTRUMAT
"¿Per cert, a quina hora és l'esmorzar?", va preguntar l'hoste d'or, a qui, això sí, li havien ofert una copeta de cava de les ampolles que havien sobrat d'alguna recepció anterior. "De 7.30 a 10 --va contestar el recepcionista-- però no està inclòs en el preu. Val 12 euros i escaig". A veure. L'habitació costa 590 euros més del normal, ¿i no s'hi pot incloure l'esmorzar? ¿Un detall, no? "Algunes habitacions l'inclouen, altres no", va dir la directora, que va afegir que els 700 euros no es demanen sempre quan l'hotel es va omplint, ni tampoc amb altres fires multitudinàries com les de Construmat o Alimentaria. "Només ho demanem amb aquesta fira dels mòbils".